23-12-2012

Ill Manors

GENRE: Misdaad / Thriller (121 min.)
CAST: Riz Ahmed, Ed Skrein & Natalie Press
REGIE: Ben Drew
WAARDERING: 3 / 5
--------------------------------------------------------------------------

In gangsterfilms wordt wel vaker hip-hop gedraaid, maar toch zie je niet vaak dat personages middels raps worden geïntroduceerd. Dit is echter het enige aspect waardoor Ill Manors zich van andere gangsterfilms weet te onderscheiden.

Ill Manors beschrijft verschillende verhalen. Na verloop van tijd blijkt dat deze verhalen wel iets met elkaar te maken hebben en vallen alle stukjes op hun plaats. De film kent de humor en harde actie van films als Snatch, maar weet vooral op het vlak van acteurs niet erg te overtuigen. Hoewel de film nooit saai is en je gedurende het verloop van de film lekker kan puzzelen om iedereen te plaatsen, moet je uiteindelijk concluderen dat het allemaal wat dun is. Ook brengt praktisch niemand het er levend vanaf, maar dat is bijzaak.

Iets dat er echt uitspringt is de muziek. Met uitgebreide raps worden verschillende karakters in de film geïntroduccerd en de rapper - Ben Drew, alias Plan B, vooral bekend in Engeland - spendeert vaak wel een vers of vier aan een nieuw personage. De raps lijken qua tekst wel een beetje op dat nummer van Lange Frans. 'Zing een liedje voor me', ofzo. Omdat de film ook meteen met zo'n rap opent was ik bang een musicalfilm opgezet te hebben, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Ondanks het feit dat er best veel raps langskomen, worden ze nooit storend.

Ben Drew debuteert met een in eerste instantie harde actiethriller. We zijn getuige van de rossige buitenwijken van Londen waar de criminelen het voor het zeggen hebben. De personages in Ill Manors bestaan dan ook voornamelijk uit skinheads, criminelen en prostituees. Helaas weet Drew de harde lijn niet voort te zetten en is vooral het einde van de film erg zwak. Alles loopt opeens goed af, terwijl je anderhalf uur naar mensen hebt gekeken die elkaar van kant maken. In twee minuten zien we alle overgebleven bad guys ingerekend worden en dat had niet gehoeven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten