17-08-2016

Burger 'n Shake



Mag je als lactose-intolerante recensent een oordeel vellen over een burgertent waar milkshakes de helft van het assortiment vormen? Voor u een vraag, voor mij ook een vraag. Maar hier dus een recensie van een van de vele burgertentjes in Amsterdam, de Burger 'n Shake.


Aan het Land van Cocagneplein 1E in Amsterdam, naast de Linnaeusstraat, ligt de Burger 'n Shake. Een stijlvolle tent van buiten gezien met strakke, witte neonletters die de gevel sieren. Buiten staan picknicktafels op een ruim terras. Binnen is het wat krapper, maar voor Amsterdamse begrippen zeker goed te doen. Daan en ik besluiten hier wat te halen. De prijzen zijn zacht, met zo'n zeven euro voor een burger. Doe je er een drankje en frietje bij, ben je voor ongeveer een tientje klaar. Een bijzonder schappelijke prijs.

Bij binnenkomst valt het strakke design op, met wat groen en natuurlijk materialen. Het hipstervirus heeft ook in deze tent huisgehouden, met als klap op de vuurpijl het ordersysteem. Je bestelling wordt opgenomen, waarna je een soort pager krijgt die dan gaat piepen wanneer je bestelling klaar is. Kan je ondertussen in de zon wachten aan een picknicktafel. Topidee.

Moeten die dingen wel werken.

Dat doet de helft dus niet, met als gevolg dat degene die de bestellingen opneemt naar buiten moet, het nummer van de pager omroept en vervolgens geen respons krijgt, omdat iedereen verwacht dat dat ding gaat piepen en trillen, in plaats van dat een gestresste serveerster je komt halen. Bij de pagers die wel werken is er grote onduidelijkheid over de bestellingen, omdat bonnetjes op random dienbladen worden gepleurd.

Onze verbazing over het ordersysteem is aanzienlijk. Ik heb ondertussen degelijkere IT-oplossingen mogen aanschouwen. We nemen aan dat ze hier net zitten, maar een zoektochtje op Facebook leert dat ze al open zijn sinds februari. Hier is wel ruimte voor verbetering.

Dan het eten. Dat is gewoon goed. De burger is mals, smakelijk en de gebruikte ingrediënten vers. De prijs-kwaliteitverhouding is natuurlijk top, want voor eenzelfde menu elders betaal je hier zo vijf euro meer. En dan is die burger echt niet beter. De bestelde Old Cheese Burger, zonder shake maar met cola, harissa mayo (omdat het kon - een soort pikante mayo met sambal erin) en versgemaakte frietekes zijn heerlijk en het vult goed. Zeker een aanrader, deze tent, zelfs met de volstrekt idiote manier van bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten