12-02-2011

Unstoppable

Genre: Actie-drama
Met: Denzel Washington, Chris Pine
Waardering:  3/5

Frank (Washington) en Will (Pine) werken allebei bij een spoorwegmaat-schappij. Ze rijden treintjes van A naar B, pikken wat goederen op, je weet wel hoe dat gaat.

Er is dan ook geen vuiltje aan de lucht totdat een andere werknemer van het bedrijf, genaamd Dewey, het voor elkaar krijgt om uit een rijdende locomotief te springen om een wissel om te zetten, daarin faalt en vervolgens te dik en traag is (massa, traagheid...) om weer op tijd op de locomotief te springen. Het gevolg is dat de locomotief plus een flink aantal wagons begonnen zijn aan een reis zonder machinist. Omwille van redenen gaat deze trein op volle snelheid af op het stadje Stanton, met uiteraard aan boord de gebruikelijke explosieve en giftige materialen die in de gemiddelde trein van tegenwoordig niet kunnen ontbreken. De snelheid van de trein lijkt me vrij onrealistisch, maar een trein stoppen die 40 km/h gaat is ook niet echt een reden om een film te maken... Als de trein niet gestopt wordt door onze helden zullen in Stanton vele slachtoffers van een explosieve treinramp vallen. Dat kan natuurlijk niet, dus zullen Frank en Will er alles aan doen om de op hol geslagen trein te stoppen.
 
Hoe onrealistisch het verhaal ook mag klinken, en ik geef toe dat het vrij onrealistisch klinkt, de film is zeker niet onaardig. Er zit nog aardig wat diepgang in de karakters, de spanning is behoorlijk en de film heeft net zo'n vaart als de losgeslagen trein. Na zo'n 1,5 uur ben je er door heen, maar heb je je ook wel vermaakt, mits je een beetje van actiefilms houdt natuurlijk. Schieten op `bad guys ' is leuk, schieten op een trein ook wel, maar minder effectief, zelfs in deze film. De actie wordt dan ook niet bepaald door `bad guys', maar door een explosieve trein en dat is ook wel eens leuk. Weer eens wat anders. De dialogen tussen onze twee helden zijn schaars, maar best vermakelijk en ook de rest van de cast presteert naar behoren.

Ben je in voor een beetje een hersenloze actiefilm die weliswaar wat onrealistisch is, maar verder echt heel aardig, dan is dit zeker geen slechte keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten