★
Arthur Bishop had beter dood kunnen blijven. Dat is eigenlijk de enige conclusie die je kunt trekken na het zien van Mechanic: Resurrection.
Het begon allemaal in 1972, toen de originele versie van The Mechanic uitkwam. Charles Bronson speelde toen Arthur Bishop, een ervaren huurmoordenaar die een jongere vriend traint om mensen uit te schakelen. Alles gaat goed, totdat hun opdrachtgever hen verraadt. In 2011 kwam de remake van The Mechanic uit, gefilmd door Simon West. Aardige actiefilm, met Jason Statham in zijn vaste rol als taaie Brit die probleemloos iedereen om zeep helpt.
De sequel van de remake is verre van aardig. De ingrediënten zijn hetzelfde - met toevoeging van Jessica Alba. Bishop haalt dezelfde stunts uit, springt van een kabelbaan op een passerende hangglider, blaast jachten op, bezoekt vier landen in drie dagen en vermoordt naar schatting zo'n dertig mensen.
Want: zijn oude rivaal heeft z'n meissie ontvoerd en Bishop moet drie man vermoorden om haar terug te krijgen.
De eerste persoon die Bishop moet omleggen is Krill, een Afrikaanse warlord. Deze bevindt zich in een maximum security prison in Maleisië. Waarom weet niemand, maar oké. Dus wat doet Bishop in zijn oneindige wijsheid? Hij googlet op 'wanted criminals in Malaysia', vindt er een met een tattoo op zijn gezicht, maakt die tattoo na, vervalst een paspoort met de gegevens van die crimineel en laat zich oppakken. Agenten arresteren hem, kijken in zijn paspoort en de volgende scène loopt hij doodleuk de zwaarbewaakte gevangenis in.
Nou kan je denken: 'Maar Wim, dat is zo gek toch nog niet bedacht?' Nee, an sich niet. Maar Bishop lijkt helemaal niet op die crimineel!
Het is ongekend hoe knullig deze film is opgezet. Bovenstaande voorbeeld staat niet op zichzelf. De makers nemen het publiek totaal niet serieus. Op kinderlijk eenvoudige wijze legt Bishop de mensen om. Originaliteit is volledig afwezig. Helaas geldt dat ook voor humor, degelijke actie en iets dat op acteren lijkt