03-12-2011

Bad Teacher

Genre: Komedie
Met: Cameron Diaz, Jason Segel & Justin Timberlake
Regie: Jake Kasdan (Orange County)
Waardering: 2/5

Elisabeth Halsey (Diaz) is lerares. Eentje van het type die niet echt bestaan; een soort vulgaire, bad-ass versie van Michelle Pfeiffer uit Dangerous Minds. De film is er ook losjes op gebaseerd, zelfs Coolio komt nog even voorbij met Gangsters Paradise, al is er in deze film niet echt sprake van criminelen. Elisabeth rijdt rond in een dure Mercedes, woont in een gigantisch appartement en is getrouwd met een enorme loser voor het geld. Wanneer zelfs haar man doorheeft hoe onaantrekkelijk Elisabeth eigenlijk is, beëindigt hij de relatie en wordt Elisabeth gedwongen om te werken voor haar geld.

Ze gaat er vervolgens financieel nogal op achteruit, dus blijft ze op zoek gaan naar rijke mannen. Het is dan ook verrassend dat haar aandacht wordt getrokken door Scott Delacorte (Timberlake). Hij is niet bepaald aantrekkelijk, een ontzettende nerd en wat de oppervlakkige Elisabeth in hem ziet is me volledig ontgaan. Een veel leuker alternatief, maar iemand met minder geld misschien, is Russell Gettis (Segel). Hij is gymleraar, charmant, houdt net als Elisabeth van een jointje overdag en hij heeft humor. Scott daarentegen mist elke mogelijke positieve eigenschap en het is gewoon een beetje tergend om naar te kijken.

Niet alleen Scott is tergend om naar te kijken, ook de film zelf is eigenlijk niet om aan te zien. Ik had er weinig van verwacht hoor, maar dit... Diaz is niet grappig als lompe lerares. Ze speelt niet slecht, maar het waardeloze script doet haar personage de das om. Segel is de enige met een leuke rol en hij weet soms nog iets van de film te maken. Hij is echt grappig en hoeft niet zoveel moeite te doen om komisch over te komen. Timberlake daarentegen is tergend in deze rol en waarom hij dit zou willen spelen is me een raadsel. Sja, ik kan er van alles over zeggen, maar deze mislukte cross-over tussen Dangerous Minds en Bad Santa (wél echt leuk, met Billy Bob Thornton op topniveau) is er weer één in de categorie: 'Voor niemand leuk'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten