13-02-2011

Somewhere

Genre: Drama
Met: Stephen Dorff, Elle Fanning
Van: Sofia Coppola
Waardering:  2/5 

Johnny Marco (Dorff) is een beroemde acteur, heeft wat succesvolle films gemaakt en bevindt zich op het hoogtepunt van zijn carrière. Hij hangt dan ook maar een beetje de ster uit, wordt versierd door wat vrouwen, is lekker de hele dag aan het drinken en geeft af en toe hier en daar een persconferentie. Hij is gescheiden en zijn dochtertje Cleo (Fanning) komt hem af en toe bezoeken. Het gaat allemaal zo een beetje z’n gangetje totdat Cleo’s moeder even een tijdje weg gaat en ze Cleo dumpt bij Johnny. Johnny neemt Cleo dus overal naar toe waar hij moet zijn; Milaan, Las Vegas etc. Gebeurt er verder nog wat? Nee, eigenlijk niet.

De film is geregisseerd door Sofia Coppola, de dochter van de legendarische regisseur Francis Ford Coppola (The Godfather films). Sofia heeft zelf ook een paar films gemaakt, waarvan de bekendste `Lost in Translation’ is. Kon je daar al niet naar kijken wegens de traagheid, dan kan je beter stoppen met lezen, want deze film is nog veel erger. Ik kon wel goed kijken naar `Lost in Translation’, naar de algehele uitzichtloosheid van de spelers, naar Bill Murray en Scarlet Johansson, naar de lange scènes en naar die leipe Japanners. `Somewhere’ is helaas andere koek.

De film heeft ten eerste een beetje hetzelfde verhaal als `Lost in Translation’, ook over een acteur en zijn soort van nutteloze leven. Dat wordt extra benadrukt door alle nutteloze dingen die hij doet en door echt veel te lange shots. Bij de openingsscène waar Johnny is z’n Ferrari 5 of 6 rondjes rijdt op een circuit en die daardoor een minuut of 2-3 duurt begin je al te twijfelen. Daarna komen er paaldanseressen, (echt een volledig liedje), vervolgens zit ie 5 minuten in z’n hotelkamer en als hij niet kan slapen komen de paaldanseressen wederom langs (weer een volledig liedje paaldansen) de volgende dag. Bill Murray heeft een goed hoofd voor de tergend trage scènes, maar Stephen Dorff niet. Het wordt al heel snel saai en naarmate de film vordert komt daar helaas geen verandering in. Je hoopt gewoon dat er nog iets gaat gebeuren, of misschien eventueel een leuk plot, maar nee. Het zit er echt niet in, de aftiteling rolt over het scherm en deze keer heeft Sofia Coppola me niet kunnen overtuigen van het vreselijke leven dat men zou hebben als beroemde acteur. 

Te traag, te saai, teveel ellenlange scènes. Zeker niet kijken, tenzij je een slap aftreksel van `Lost in Translation' wil zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten