04-10-2011

Kung Fu Panda 2

Genre: Animatie
Met: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Gary Oldman & Jackie Chan
Regie: Jennifer Yuh
Waardering: 4/5

Kung Fu Panda is terug in een nieuw avontuur. Po `The Dragon Warrior' (Black) en `The Furious Five' zijn terug, dit keer om een kwade pauw te stoppen. `The Furious Five', gezegend met jarenlange Kung Fu training en een fantastische voice-acting cast, hebben ondertussen Po weten te respecteren, ook al blijft het een iets te dikke panda met een lichte vorm van grootheidswaanzin. Tigress (Jolie), Monkey (Chan), Mantis (Seth Rogen), Viper (Lucy Liu) en Crane (David Cross) zijn personificaties van Kung Fu vechtstijlen en ze vechten ook overeenkomstig de desbetreffende stijl. Ook krijgen ze dankzij de sterke voice-acting meer karakter mee dan de gemiddelde sidekick in een animatiefilm.

De hoofdrol is wederom weggelegd voor Jack Black, wiens voice-acting het volledige karakter van Po bepaalt. Mensen die Jack Black een beetje kennen zien ook al snel de overeenkomsten tussen Po en Black. Zijn uitmuntende en karakteristieke stem is eigenlijk altijd goed. Verder is Black erg komisch en Po's opmerkingen zijn vaak heel grappig. De film bevat een goede mix van hele flauwe tot vrij intelligente grappen, waarbij Po zichzelf regelmatig belachelijk maakt en via allerlei stunts zijn missie weet te voltooien, soms tot ongenoegen van zijn medestrijders. Met Po's zoektocht naar innerlijke vrede en zijn eigen oorsprong is deze film iets serieuzer dan zijn voorganger.

Een speciale rol is weggelegd voor Gary Oldman, die Shen speelt. Shen is een kwade pauw die vuurwerk gaat gebruiken voor andere doeleinden. Hij bouwt enorme kanonnen waarmee hij China wil veroveren. Samen met zijn legertje wolven terroriseert hij de omringende dorpjes. De kanonnen zouden niet alleen het einde van China betekenen, maar ook het einde van Kung Fu. Kung Fu is namelijk niet opgewassen tegen buskruit, zoals we in Ip Man ook hebben kunnen zien. Shens machtslust en zijn pogingen om aan een profetie te ontsnappen doet hem onbeestelijke besluiten nemen. Het verleden van Shen is hierdoor nauw verweven met Po's oorsprong, want Po komt erachter dat de gans uit deel 1 niet echt zijn vader is. De opmerking van Tigress die volgt is goud waard.

De regie is deze keer in handen van Jennifer Yuh, die van oorsprong een animator is. Ze animeerde de originele Kung Fu Panda en brengt het er goed van af als regisseur. De film zit zowel grafisch als choreografisch goed in elkaar. De gevechten zijn altijd goed te volgen en de Kung Fu van de beesten komt goed uit de verf. De film kent best veel actie, maar verliest nooit uit het oog waar het om gaat, namelijk het verhaal. Talloze details, de vele subtiele grapjes en de toffe personages maken dit een heel sterk vervolg. Zeker een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten