06-10-2011

Your Highness

Genre: Komedie
Met: Danny McBride, James Franco, Natalie Portman & Zooey Dechanel
Regie: David Gordon Green
Waardering: 1/5

Your Highness speelt zich af in een fantasy-wereld met draken, ridders, middeleeuws wapentuig en een jonkvrouw die gered dient te worden. Jonkvrouw Belladonna (Deschanel) is gevangen genomen door de kwade tovenaar Leezar (Justin Theroux). Aan broers en prinsen Thadeous (McBride) en Fabious (Franco) de taak om Belladonna te bevrijden uit de toren van Leezar. Ze krijgen halverwege de film nog hulp van Natalie Portman, wiens rol in het geheel onduidelijk is. Waarom ze in deze tergend slechte film speelt is me een raadsel. Na Black Swan liggen er toch wel meer mogelijkheden, zou je denken.

McBride schreef het script en is er in geslaagd om geen enkele grap over te laten komen. Werkelijk waar niks aan deze film is grappig, in 100 minuten heb ik geen één keer kunnen lachen. De scènes die grappig zouden moeten zijn gaan alleen maar over seks, tieten en seks. En piemels, ook nog. Zo loopt Thadeous de halve film rond met een piemel om z'n nek, een trofee van een overwonnen minotaur. Het is pijnlijk om te zien en de film lijkt gemaakt te zijn door twee oversekste pubers zonder gevoel voor humor en timing. Daarnaast is het verhaal natuurlijk té cheesy, maar dat kan ik komedies meestal wel vergeven. 

Een ander punt zijn de personages. Fabious is de enige persoon die je enigszins kan waarderen, maar dat is voornamelijk omdat hij zo erg afsteekt tegen Thadeous. Thadeous voert de hele dag niks uit, heeft wat seks met bedienden, zuipt drank en rookt wiet. Hij is onbeschoft, jaloers op zijn oudere, succesvolle broer en heeft nog nooit een queeste succesvol ten einde gebracht. Hij is een slap excuus voor een prins, een slap excuus voor een personage en een slap excuus voor een acteur. Waarom zou je zo'n karakter op papier zetten als je zelf zo'n persoon moet spelen? Belladonna heeft nauwelijks tekst en dus ook geen persoonlijkheid en uit Isabel (Portman) komen alleen maar clichés en vieze praatjes, waardoor zich ook niet echt een karakter kan ontwikkelen en ze er bovendien niet aantrekkelijker op wordt.

Het blijft de vraag wat men voorzien had met deze film. Waar is het fout gegaan? Wie o wie heeft het script goedgekeurd? Aan de cast kan het toch niet liggen, met Oscarwinnares Natalie Portman, James Franco die echt heel sterk speelt in 127 hours en Zooey Deschanel die bewijst grappig te kunnen zijn in het fijne 500 Days of Summer. Ook regisseur David Gordon Green regisseerde eerder het geslaagde Pineapple Express, maar wat hij hier uit zijn hoge hoed tovert is een klein hoopje seksistische, ranzige ellende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten